यह हलवा हलवा है अलग लेकिन आज हम गाजर का हलवा बिना घी, बिना मावा, बिना मिल्क पाउडर और बिना कंडेंस मिल्क के बनाना सीखेंगे|सर्दियों के दि...
यह हलवा हलवा है अलग
लेकिन आज हम गाजर का हलवा बिना घी, बिना मावा, बिना मिल्क पाउडर और बिना कंडेंस मिल्क के बनाना सीखेंगे|सर्दियों के दिन आए और गाजर के हलवे की बात न हो, ऐसा भला कैसे हो सकता है। गाजर का हलवा एक स्वादिष्ट मिठाई है। गाजर का हलवा अमूमन सभी को पसंद होता है। इसे खाने का मजा खास कर ठंड के दिनों में ही आता है, क्योंकि ठंड के मौसम में मीठी गाजरों का अलग ही मजा होता है।
Gajar ka Halwa 7
Gajar ka halwa also known as gajorer halua, Gajrela, Gajar Pak, and Carrot halwa is a carrot based sweet dessert pudding from the Indian subcontinent .It is made by placing grated carrots in a pot containing a specific amount of water, milk and sugar and then cooking while stirring regularly. It is often served with a garnish of almonds and pistachios .
Gajar ka Halwa
This Halwa is different
But today we will learn to make gajar ka halwa without using ghee ,mawa, milk powder or condensed milk .It’s a winter delicacy and is made using the juicy red carrots. Most households in India have their own recipe to make Gajar ka Halwa and with minor changes here and there, the taste changes drastically.
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